Hlavní obsah
2,9
(877)

Tyto výtečné a snad až legendární řezy „Rafaelo“ vypadají poměrně nenápadně, takže dokud nikdo neochutná, zbude i kousek na vás...

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku másla
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 hrnek kokosu
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Vejce prošlehejte s mlékem, rozpuštěným máslem nebo slunečnicovým olejem, polovinou cukru, moukou, vanilkovým extraktem nebo cukrem a kypřicím práškem. Druhou polovinu cukru promíchejte s kokosem.

02.

Vlijte na plech vyložený pečicím papírem a posypejte kokosovým cukrem. Pečte 20 až 30 minut při 170 °C dorůžova. Dávejte pozor, aby se kokos nepřipálil!

03.

Ihned po upečení ještě horký koláč přelijte šlehačkou. Nechte vystydnout a poté skladujte v chladu.

Tip: Příště místo kokosu použijte mleté mandle nebo do těsta přidejte kousky čokolády.

Souhlasíte, že v jednoduchosti je krása? Zkuste nadýchaný koláč na plech s kompotovaným ananasem a ořechy.

Načítám