Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte žloutky a ušlehejte je s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
02.
Do žloutkové směsi postupně přidávejte olej, kefír a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte kokos a umíchejte hladké těsto.
03.
Do těsta nakonec opatrně zapracujte tuhý sníh z bílků. Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypte moukou. Nalijte na něj těsto a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 25 až 30 minut.
POKUD MÁTE RÁDI KOKOS, TADY JE DALŠÍ NABÍDKA:
04.
Upečené těsto nechte vychladnout a mezitím připravte krém. Do mísy dejte tvaroh a ušlehejte ho s moučkovým cukrem. Pak vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a vše důkladně prošlehejte.
05.
Krém naneste na vychladlé těsto a rozetřete ho. Posypte rovnoměrně mletým kokosem a dejte aspoň na dvě hodinky do chladu. Poté nakrájejte na řezy.