Článek
Postup
01.
Maso pokrájejte na plátky libovolné velikosti a přes noc naložte do vajec prošlehaných s jogurtem, solí, česnekem, paprikou a cibulí.
02.
Strouhanku (panko je mnohem křupavější než klasická, určitě ji někdy zkuste) smíchejte s kokosem a sezamem (dala jsem černý i světlý) a kousky masa v této směsi obalte. Rukama ji dobře přitiskněte, aby na řízcích držela.
03.
Smažte v dostatečné vrstvě sádla nebo oleje dozlatova, poté na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk. Podávejte jen tak nebo s dipem.
04.
Na dip stačí povolené arašídové máslo rozmíchat s citronovou šťávou, omáčkou sriracha, sójovou omáčkou a trochou vody.
Šťavnaté řízky hravě připravíte i z vepřového. Zkuste šťavnaté řízky z panenky naložené v jogurtu & bez trojobalu.