Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno, česnek utřete nebo rovněž nasekejte velmi najemno, zázvor nastrouhejte. Připravte si všechno koření, papriku pokrájejte na drobné tenké proužky, aby se dobře jedla, a kuřecí prsa na kostky velikosti sousta.
02.
V hluboké pánvi rozehřejte lžíci kokosového tuku a zpěňte na něm cibulku. Jakmile začne zlátnout, přidejte česnek a zázvor a plotnu stáhněte na nízký stupeň. Nechte rozvonět a vložte koření: kari pastu, kurkumu, mleté plody koriandru a garam masalu. Promíchejte a nechte rovněž pořádně rozvonět.
03.
Přidejte druhou lžíci kokosového oleje a papriku a promíchejte, aby se paprika obalila omáčkovým základem. Nakonec vložte i maso. Když se na povrchu zatáhne, podlijte ho kokosovým mlékem (uvedené množství odpovídá zhruba polovině klasické plechovky) a nechte asi deset minut podusit.
04.
Na závěr už jen dochuťte limetkovou šťávou a cukrem. Podle chuti můžete ještě přidat kousek červené chilli papričky. Podávejte s dušenou rýží nebo chlebem naan (můžete je upéct podle receptu na pravý indický naan z jogurtového těsta) a nezapomeňte porce zasypat čerstvými listy koriandru.
Máte rádi pikantní kari pokrmy? Podívejte se na nejlepší recepty na kari!