Článek
Postup
01.
Všechny ingredience si připravte předem. Cibuli nakrájejte najemno, prolisujte česnek, nastrouhejte zázvor, maso a papriku nakrájejte na kousky – pak už budete suroviny jen přidávat do pánve.
02.
V pánvi rozehřejte kokosový olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte česnek a zázvor a nechte rozvonět. Přisypte koření a počkejte, až zavoní.
03.
Ve směsi orestujte maso a podlijte kokosovým mlékem – budete potřebovat 400ml plechovku. Podle chuti můžete trochu osolit, kari pasta ale bývá slaná dost. Poduste 10 až 15 minut doměkka. Dochuťte cukrem a limetkovou šťávou. Hotovo.
04.
Podávejte s chlebem nebo dušenou rýží a posypané čerstvě nasekaným koriandrem. Při servírování můžete přidat kousek limetky, aby si každý mohl svou porci dochutit podle svého.
Pokud váháte, jakou rýži zvolit, mrkněte do článku o druzích rýže a jejich způsobu přípravy. Ke kari nejlépe pasuje jasmínová rýže, klidně ale sáhněte po basmati nebo divoké rýži.