Článek
01.
Rýži propláchněte studenou vodou a vložte do hrnce. Zalijte vodou a kokosovým mlékem. Přidejte jen malinkou špetku soli a přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání pozvolna 10 minut. Poté oslaďte xylitolem, cukrem nebo jiným sladidlem, přiklopte pokličkou, odstavte a nechte 5 minut „dojít“. Xylitol má oproti cukru o 40 % nižší energetickou hodnotu a dodává příjemnou svěží chuť.
02.
Zbylý xylitol (1 lžíci) promixujte s mátou, aby byly lístky nasekané najemno. Jahody nakrájejte na plátky nebo na menší kostky.
03.
Do misek naservírujte kaši. Ozdobte nakrájenými jahodami. Posypejte mátovým (ne)cukrem a hoblinkami čokolády.
Slaďounké jahody vylepší i další dezerty. Určitě nesmí chybět v bublanině, skvěle chutnají i zabalené do galetky nebo v křehkém tvarohovém koláči. Vyzkoušejte i další jahodové recepty.