Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Bílky vyšlehejte do pěny s velkými bublinkami a postupně do nich zašlehávejte moučkový cukr. Když je sníh tuhý, lesklý a hebký a táhne se za metlami, opatrně vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova.
02.
Upečený plát těsta překlopte na čistou, ideálně trochu vlhkou utěrku. Sloupněte pečicí papír a i s utěrkou srolujte do rolády a nechte vychladnout.
03.
Mascarpone při velmi nízkých otáčkách lehce prošlehejte s kokosovým mlékem, cukrem a kokosem. Krém může být klidně lehce řidší, ale musí držet tvar. Korpus po promazání vsákne hodně tekutiny. Roládu rozrolujte, promažte krémem a zpět zarolujte. Zlehka pocukrujte.
ROLÁDY JSOU SNADNÉ A EFEKTNÍ
Tip
Máte-li rádi ostřejší chuťové kombinace, těsto nejdřív pomažte například rybízovou marmeládou a pak teprve krémem.
Která vůně patří k adventu u vás doma? Je-li to kokos, vyzkoušejte banánovo-kokosový štrúdl.