Článek
Postup:
01.
Sušenky namelte najemno, přidejte k nim rum, mléko, moučkový cukr i změklé máslo.
02.
Plech vyložte pečicím papírem nebo potravinovou fólií a sušenkovou hmotou pokryjte dno.
03.
Pak nechte změknout máslo, doplňte ho cukrem a kokosem a rukama vytvořte hmotu, kterou rozprostřete na sušenkový základ.
04.
Plech nechte hodinu v lednici tuhnout.
05.
Ze základu pak vykrajujte kolečka, která už jen zlehka postříkejte čokoládou a vraťte je zpět do lednice.
Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?