Článek
Postup
01.
Z bílků ušlehejte sníh. Tento krok můžete klidně vynechat, ale bábovka se sněhem je vždy nadýchanější. Ananas sceďte, šťávu schovejte a dužinu rozmixujte. Můžete ji i nadrobno pokrájet, ale čím větší kousky budou, tím více hrozí, že se bude bábovka drolit.
02.
Změklé máslo prošlehejte s cukrem, solí a vanilkou, přidejte mouku, škrob a kypřicí prášek a vmíchejte ananas. Nakonec opatrně přidejte sníh a kokos. Kdyby bylo těsto příliš husté, zřeďte trochou slité šťávy. Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C asi 45 minut nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.
03.
Upečenou bábovku pak nechte přibližně 15 minut vychladnout ve formě a poté ji vyklopte.
04.
Hotovou bábovku můžete ještě ozdobit polevou z žervé, krémového sýru nebo Lučiny ochucené trochou cukru a rumu. Kdyby byla poleva příliš hustá, sceďte ananasovou šťávou. Posypejte kokosovými lupínky a podávejte.
Jaký je váš nejoblíbenější recept na bábovku? Já nedám dopustit na tvarohovou bábovku bez mouky, klasickou bílkovou bábovku a od jara do podzimu na vláčnou cuketovou bábovku s perníkovým kořením.