Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vadí vám, že jsou koblihy nasáklé tukem po smažení? Upečte je v troubě. Tady je recept!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
15 koblih
Koblihy
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 ks žloutků
  • 40 g cukru krupice
  • 50 g másla
  • 1 špetka soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 42 g droždí
  • 50 g meruňkové marmelády
Na potření
  • 1 hrudka másla
  • 1 dl rumu
Na pocukrování
  • 10 dkg cukru moučka
Článek

Postup

01.

Máslo rozpusťte a nechte ho zchladnout. Do mísy nalejte mléko, rozpusťte v něm cukr krupici a kvasnice a zasypte vše ještě 200 g mouky. Těstíčko promíchejte a nechte asi 15 minut stát.

02.

Poté do něj přidejte zbytek mouky, žloutek, máslo, špetku soli, vanilkový cukr a vypracujte pevné těsto, po chvíli vám vařečka nebude stačit a budete si muset pomoct rukama na pracovní ploše. Těsto přikryjte utěrkou a nechte pomoučněné asi 30 minut kynout.

03.

Poté vyválejte plát vysoký asi 3 mm a skleničkou vykrájejte kolečka o průměru asi 5 cm. Do středu poloviny z nich naklaďte džem, přiklopte prázdným kolečkem a kraje přimáčkněte k sobě. Kobližky naskládejte na plech s pečicím papírem a nechte je ještě asi 15 minut kynout. Pak je 20 minut pečte. Ještě horké je potírejte rumem a rozpuštěným máslem. Pocukrujte, a ochutnávka může začít!

Nechce se vám čekat, až těsto nakyne? Vyzkoušejte citronové nekynuté kobližky.

Související témata:

Načítám