Článek
Postup
01.
Tvaroh, mouku a vejce smíchejte a vypracujte těsto, které drží pohromadě, podle mokrosti tvarohu můžete ještě trochu mouky přidat.
02.
Pracovní plochu posypte hrubou moukou, z těsta vyválejte válečky o průměru asi 2–3 cm a nožem je nakrájejte na kousky široké zase asi 2 cm.
03.
Čokoládu nalámejte na malé kousky a zabalte ji do jednotlivých kousků těsta. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte 12–15 minut.
04.
Meruňkový kompot slijte, nakrájejte na malé kousky, vložte do kastrolku a zalijte trochou vody. Podle chuti přidejte cukr a rozvařte je na kaši, trvá to asi 20 minut. Komu vadí kousky, může pak pyré propasírovat přes sítko nebo rozmixovat, kdo je naopak rád, může do pyré přimíchat ještě pár neuvařených meruněk a jen je s pyré prohřát.
05.
Máslo rozpusťte, knedlíky v něm hezky obalte a podávejte přelité zakysanou smetanou a ovocným pyré.
Knedlíky s čokoládou vám přijdou jako skvělý nápad, ale nemáte rádi meruňky? Uvařte si luxusní tvarohové knedlíky s pralinkou a horkými malinami.