Článek
Postup
01.
Vepřové maso a krevety namelte. Nemáte-li mlýnek, maso kupte už umleté a krevety pokrájejte na co nejmenší kousky. Přidejte najemno nakrájené cibulky, nasekaný koriandr, strouhaný zázvor a kukuřičný škrob. Dochuťte sójovou omáčkou, rýžovým vínem a sezamovým olejem. Vše promíchejte, až vznikne hladké těsto.
02.
Všechny ingredience na omáčku (koriandr jemně nasekejte, pokud ho máte i s kořínky, přidejte i ty, jsou extra aromatické!) dejte do malé zavařovací skleničky, zavřete a pořádně protřepte.
03.
Knedlíčky naplňte těsně před tepelnou úpravou – kdyby v nich byla náplň příliš dlouho, těsto se rozmočí. Těsto na knedlíčky wonton koupíte v obchodech s asijskými potravinami. Jsou to malé balíčky s už nakrájenými čtverci potřebné velikosti a obvykle je najdete v mrazáku. Určitě vybírejte těsto určené na knedlíčky vařené v páře, má trochu jiné vlastnosti než to na smažené wontony. Čtverce položte vždy po pár kusech vedle sebe a těsto, které právě nepoužíváte, vždy zabalte zpět do sáčku, jinak začne osychat a popraská. Doprostřed každého kousku dejte lžičkou trochu náplně. Okraje pomocí mašlovačky potřete zlehka vodou, aby těsto lepilo, a zabalte do malých měšců. Z uvedeného množství je asi 40 knedlíčků a vejdou se do obou pater velkého bambusového hrnce, takže je můžete připravit naráz.
04.
Na dno napařovacího bambusového hrnce (použít ale lze i klasický pařáček na knedlíky) dejte kus pečicího papíru a propíchejte vidličkou, aby mohla pára prostupovat. Vedle sebe, ale tak, aby se nedotýkaly, narovnejte hotové knedlíčky. Na dno velké pánve nalijte vodu, na pánev postavte napařovací hrnec. Přiveďte k varu a knedlíčky v páře vařte asi 10 minut. Namáčejte si je v omáčce, dochutit ji můžete i chilli papričkami. Nejlepší jsou knedlíčky ještě horké, ale chutné jsou i vychladlé.
Jaké předkrmy chystáte na grilovací večery vy?