Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev, celer a petržel na kostičky a česnek na plátky.
02.
Na másle krátce opečte cibuli a plátky česneku. Přidejte kmín, promíchejte a nechte rozvonět.
03.
Do základu přidejte kořenovou zeleninu a promíchejte. Přilijte zeleninový vývar (použít lze i vodu) a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni, dokud není zelenina měkká. Bude to trvat asi 20 minut.
Tip: Do polévky můžete přidat oblíbené koření, například sušený libeček, petrželku či celerovou nať, nebo trochu smilu italského.
04.
Mezitím v hrnečku prošlehejte vejce s krupičkou a nechte chviličku stát. Když je polévka skoro hotová, vaječnou směs nalijte přes vidličku do vařící polévky a rychle promíchejte. Ještě asi minutu povařte a stáhněte z ohně.
05.
Podle chuti dosolte, opepřete a podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Rychlou, levnou a zdravou večeři pořídíte snadno: krémová polévka z bramborových slupek je vynikající a jednoduchá. A ze zbytků staršího chleba se snadno vykouzlí nejlepší chlebová polévka.