Článek
Postup
01.
Na větší pánvi na trošce oleje opečte ze všech stran bílé grilovací klobásky. Vyndejte je z pánve.
02.
Do výpeku vložte lžíci másla, na měsíčky nakrájené červené cibule a na plátky nasekaný stroužek česneku. Přidejte rozmarýn a tymián, přiklopte poklicí a nechte dusit asi deset minut na mírném plameni.
VAŘENÍ S PIVEM JE VŽDYCKY ZÁŽITEK
03.
Po této době dušenou cibuli s česnekem a bylinkami zalijte černým pivem a už nepřikryté nechte společně vařit.
04.
Asi po pěti minutách vyndejte bylinky a do cibulové směsi přidejte hnědý cukr a dosolte dle chuti.
05.
Nakonec dejte do pánve znovu prohřát opečené klobásky. Nejlepší jsou s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem.
A jestli chcete pořádně zavzpomínat na prázdniny, udělejte si buřty na černém pivu. Jsou skoro bez práce a chutnají i v prosinci.