Článek
Máte-li rádi vydatnější pokrmy, můžete zvolit krkovici. Pokud upřednostňujete jídla dietnější, sáhněte po krůtím mase. Budou skvělá jak prsa, tak stehna.
Postup
01.
Vepřové maso nakrájejte na kostky a osolte. Na oleji ho po částech zprudka opečte dohněda (pokud byste do hrnce dali všechno naráz, tuk by se příliš ochladil a maso by se spíš než opékalo, jen dusilo). Hotové maso vždy vyndejte.
02.
Když je všechno maso opečené, přidejte do výpeku najemno nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova. Přidejte kmín a hladkou mouku a nechte osmahnout světlou jíšku (jak se dělá jíška). Podlijte vývarem nebo vodou, vraťte zpět do hrnce opečené maso a nechte pozvolna dusit skoro doměkka.
03.
Mezitím uvařte oloupané a na kostky pokrájené brambory v osolené vodě. Poté je slijte.
04.
Když je maso téměř měkké, přidejte na kolečka nebo kostičky nakrájenou mrkev (pokud byste ji dusili celou dobu s masem, byla by úplně rozvařená). Zároveň s mrkví přidejte i na špičku nože muškátového květu a špetku tymiánu. Duste doměkka – tedy dokud mrkev není přesně tak měkká, jak to máte rádi. Celkově to i s dobou dušení samotného masa trvá asi 60–70 minut. Podávejte s vařenými bramborami, které ozdobíte máslem a nasekanou pažitkou.