Článek
Postup
01.
Všechnu cibuli nasekejte najemno, maso odblaňte a nakrájejte na kostky. Špek pokrájejte na kostičky a dejte vyškvařit, pak k němu vložte cibuli a osmhaněte. Když cibule začne zlátnout, přidejte kostky masa a za občasného promíchání nechte zprudka zatáhnout. Přisypte kmín, papriku, sůl, pepř a prolisovaný česnek a nechte koření rozvonět. Pak přidejte protlak a počkejte, až zavoní i on. Podlijte pivem a odpařte alkohol. Nakonec přilijte asi 300 ml vody (aby maso bylo téměř ponořené) a nechte na mírném plameni nebo v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1,5 až 2 hodiny pozvolna dusit. Podle potřeby občas promíchejte a podlijte vodou.
02.
Když je maso měkké, přidejte na kousky nakrájená játra. Asi deset minut povařte, aby se játra zatáhla. Čím déle je ale budete dělat, tím gumovější budou. Podle potřeby guláš ještě dochuťte a podávejte s chlebem nebo knedlíkem.
Máte rádi maso na pivu?