Článek
Postup
01.
Špek nakrájejte na kostičky, vložte do rendlíku a nechte vyškvařit. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy. Přidejte škvarky a zhruba polovinu vyškvařeného sádla. Promíchejte a nechte housky nasáknout tuk. Mouku promíchejte s krupicí a doprostřed udělejte důlek. Do něj nalijte vodu a vidličkou vymíchejte hladké těstíčko. Se solí a nasekanou petrželí ho přidejte k houskám a promíchejte. Hotové těsto nechte asi 20 minut odpočinout.
02.
Nakrájejte cibuli na půlkolečka a ve zbylém vyškvařeném sádle je pozvolna osmahněte dozlatova. Počítejte s tím, že cibule v horkém tuku bude ještě chvíli docházet, takže ji z plotny radši stáhněte ještě za bledší barvy, než je váš cíl. Máte-li ke knedlíkům rádi i zelí, vyzkoušejte naše skvělé zelí s brusinkami.
03.
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. Z odpočinutého těsta tvořte kulaté knedlíky a podle jejich velikosti vařte 10 až 12 minut. Hotové je překrojte, podle chuti je doplňte zelím, a v žádném případě ale nevynechejte křupavou cibulku s trochou tuku, aby knedlíky nebyly suché.
Máte rádi typickou chuť špeku? Tak to vám bude chutnat naše znojemská nebo masové závitky z červeného zelí.