Článek
Tvarohový velikonoční beránek. To je klasika, na kterou při sladkém pečení na Velikonoce nesmíte zapomenout. A tenhle je díky tvarohu krásně vláčný a hlavně - je to recept bez kynutí!
Postup
01.
V misce smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr, špetku muškátového oříšku a promíchejte. Pak přidejte máslo, tři celá vejce i tvaroh a vyšlehejte hladké tekuté těsto.
02.
Směs nalejte do vymazané a vysypané formy na beránka (v případě, že máte silikonovou, není třeba vymazávat) a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C na zhruba 40 minut.
03.
Beránek by měl být na povrchu krásně zlatavý a špejle by po píchnutí do nejvyššího bodu beránka měla být suchá. Až beránek vychladne, opatrně ho vyklopte, pocukrujte a libovolně dozdobte rozinkami nebo lentilkami.
MILUJEME VELIKONOCE
Jakého beránka pečete na Velikonoce vy? Co třeba zkusit letos beránka z piškotového těsta? A jestli hledáte inspiraci na velikonoční dekorace třeba na dveře či stůl nebo další velikonoční recepty, najdete je v našem velikonočním speciálu.
Nejlepší velikonoční recepty
Nejlepší recepty na mazanec: