Hlavní obsah
3,0
(402)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Oblíbená svačina z nádražních bufetů nebo super rychlá večeře ze surovin, co máte doma? Řeč je v obou případech o klasické vaječné smažence, na kterou nejspíš ani nepotřebujete recept, ale jako inspirace se vám možná bude hodit.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na smaženku (můžete přidat i lžíci strouhanky)
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce sýra
  • 1 lžíce másla
  • 1 krajíc chleba
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Dle chuti
  • 1 ks čerstvé zeleniny
  • 1 ks kyselých okurek
  • 1/4 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Vajíčko osolte a opepřete a prošlehejte s nastrouhaným sýrem. Já dala čedar, ale do smaženky můžete zužitkovat v podstatě jakýkoli tvrdý sýr – eidam, Gran Moravia, ementál, goudu... Někdo přidává i strouhanku, ale proč si dávat chleba se sušeným pečivem, že?

02.

Na troše másla či oleje z obou stran opečte malou omeletku, kterou přehněte a položte na chléb (nejlépe také opečený) potřený hořčicí.

03.

Dle chuti obložte kyselými okurkami, petrželkou a jakoukoli čerstvou zeleninou nebo třeba cibulí a ihned podávejte.

Smaženku si připravíte i ze zbytků po obalování řízků  – mouku, vejce a strouhanku jednoduše smícháte a opečete jako placičku.

Načítám