Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Grilované kuře je jednoduché, šťavnaté a má krásně křupavou kůžičku. Pokud nemáte otáčecí gril, upečte ho klidně na mřížce, i v troubě.

10 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kuřete
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 dl oleje
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou a ze všech stran potřete solí a grilovacím kořením. Takto připravené kuře napíchněte na grilovací rožeň tak, aby se při otášení kuře neprotáčelo. 

02.

Trochu soli s kořením si rozmíchejte v oleji a touto směsí kuře po celou dobu grilování potírejte. Kuře je hotové, když zezlátne a při propíchnutí špejlí je maso měkké a nevytéká z něj růžová šťáva.

Související témata:

Načítám