Článek
Postup
01.
Maso vybírejte vyzrálé, aby bylo i při minutkové úpravě měkké. Ideální je, když si roštěnec necháte nakrájet na čtyři plátky ještě u řezníka. Plátky z obou stran naklepejte paličkou, osolte, opepřete a nařízněte jim okraje, aby se při opékání nekroutily. Z jedné strany roštěnky potřete pikantní hořčicí a z obou stran je lehce poprašte hladkou moukou.
02.
V pánvi rozehřejte trochu oleje a roštěnky na něm z obou stran zprudka zatáhněte. Pak je vyjměte a uložte v teple. Ve výpeku opečte do lehce zlatavé barvy jemně nakrájenou cibuli. Podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Pak přidejte vývar a asi deset minut poduste. Vraťte roštěnky do omáčky a ještě asi tři minuty prohřejte – mouka z roštěnek omáčku zároveň hezky zahustí.
03.
Mezitím nakrájejte cibule na kolečka a rozeberte je na prstýnky. V rendlíku rozehřejte asi 4cm vrstvu oleje. Cibulové prstýnky lehce obalte v mouce a v rozehřátém oleji je osmažte dozlatova. Když mají zlatohnědou barvu, vyjměte je a nechte okapat přebytečný tuk.
04.
Roštěnou podávejte s omáčkou a s hromádkou zlaté křupavé cibulky. Jako příloha se hodí například šťouchané brambory.
Jak děláte roštěnou vy?