Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Antonina Vlasova, Shutterstock.com

Foto: Antonina Vlasova, Shutterstock.com

Jaro je nenávratně tady, a tak se spousta z vás rozhodla pustit se do jarního detoxu. Že se při něm nesmí jíst vůbec nic? Omyl! Vyzkoušejte polévku z rajčat a řepy.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené řepy
  • 400 g loupaných rajčat
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce balzamikového glazé
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 100 g čerstvého sýra
Článek

Postup

01.

Na olivovém oleji opečte cibulky nakrájené najemno. Řepu očistěte a nakrájejte na stejně velké kostičky o průměru asi 1 cm. Přisypte ji k cibuli a pozvolna opékejte asi 10 minut. Pak vložte pokrájená rajčata nahrubo, vylisovaný česnek a nasekané bylinky, promíchejte a společně opékejte dalších 5 minut.

02.

Celou směs zalejte vývarem, přiveďte k varu a nechte vařit, dokud není řepa měkká. Poté oheň vypněte a polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a balzamikem a podávejte posypané nadrobeným čerstvým sýrem.

Polévku z červené řepy, můžete připravit i studenou.

Související témata:

Načítám