Článek
Postup
01.
Kefír prošlehejte s vejci, tekutým medem (množství klidně upravte) nebo jiným sladidlem a nalijte do mísy, ve které jste smíchali kakao, mouku, vločky, perníkové koření, sodu (nebo prášek do pečiva) a sůl.
02.
Těsto promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 45 minut při 170 °C.
03.
Po vychladnutí můžete perník ozdobit medovou polevou. Med rozpusťte s tukem (kokosovým nebo máslem) a rozmíchejte s kakaem.
Tip: Místo špaldové mouky můžete dát klasickou bílou hladkou nebo část vyměnit za žitnou. Perník bude ještě lepší, když do těsta vmícháte rozinky v rumu nebo sekané sušené švestky, kousky čokolády či sekané ořechy.
Věděli jste, že vločkami můžete mouku nahradit úplně? Stačí je rozmixovat na jemnou drť a jako v tomto makovém chlebíčku péct úplně bez mouky!