Hlavní obsah
2,9
(27)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Čím nadchnout návštěvu? Pusťte se do originálního moučníku z kefíru s karamelovými ořechy. Je neodolatelný!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 hrst ořechů
  • 2 hrnky kefíru
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 2 ks vejce
Poleva
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
Na ozdobu
  • 100 g vlašských ořechů
  • 15 g vody
  • 60 g cukru krupice
Článek

Postup

01.

Troubu nejprve rozehřejte na 160 stupňů a začněte od konce. 100 g vlašských ořechů rozložte na plech s pečicím papírem a dejte je na 5 minut do rozehřáté trouby.

02.

Mezitím v kastrůlku zahřejte vodu a cukr krupici. Když se začne vařit, do sirupu nasypte ořechy rozehřáté z trouby a nechte je cukrem obalit. Asi 2 minuty je v hrnci převalujte, poté je začněte vyndávat a nechte je zchladnout.

03.

Teplotu v troubě zvyšte na 180 stupňů. Smíchejte mouku, jedlou sodu, cukr, kakao a ořechy, přidejte mléko, olej a vejce. Těsto rozetřete po plechu s pečicím papírem a moučník dejte na 30 minut péct.

04.

Po vychladnutí jen vytvořte polevu smícháním moučkového cukru, vody a lžíce citronové šťávy. Polevu rozprostřete po moučníku, poklaďte ořechy a nechte ztuhnout.

Tip: Upečte rodině i Dort jako z cukrárny: Spojili jsme karamel, ořechy i kakao!

Související témata:

Načítám