Článek
Postup
01.
Troubu nejprve rozehřejte na 160 stupňů a začněte od konce. 100 g vlašských ořechů rozložte na plech s pečicím papírem a dejte je na 5 minut do rozehřáté trouby.
02.
Mezitím v kastrůlku zahřejte vodu a cukr krupici. Když se začne vařit, do sirupu nasypte ořechy rozehřáté z trouby a nechte je cukrem obalit. Asi 2 minuty je v hrnci převalujte, poté je začněte vyndávat a nechte je zchladnout.
03.
Teplotu v troubě zvyšte na 180 stupňů. Smíchejte mouku, jedlou sodu, cukr, kakao a ořechy, přidejte mléko, olej a vejce. Těsto rozetřete po plechu s pečicím papírem a moučník dejte na 30 minut péct.
04.
Po vychladnutí jen vytvořte polevu smícháním moučkového cukru, vody a lžíce citronové šťávy. Polevu rozprostřete po moučníku, poklaďte ořechy a nechte ztuhnout.
Tip: Upečte rodině i Dort jako z cukrárny: Spojili jsme karamel, ořechy i kakao!