Hlavní obsah
4,1
(19)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kedlubny a ředkvičky se zakysanou smetanou chutnají nejlépe s celozrnným pečivem nebo žitným chlebem.

15 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks kedlubny
  • 2 svazky ředkviček
  • 250 ml zakysané smetany
  • 50 g tvrdého sýra
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Mladé kedlubny oloupejte, nahrubo nastrouhejte. 

02.

Promíchejte je se sýrem nastrouhaným na jemném struhadle. 

03.

 Osolte, promíchejte se zakysanou smetanou a ochuťte cukrem a citronovou šťávou.

04.

Nakonec přidejte omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Salát nechte asi hodinu odležet v chladničce.

Připravte si kedlubnovou pomazánku i vy.

Načítám