Článek
Postup
01.
Kedlubnu oloupejte, zbavte ji dřevnaté části kolem stonku a nakrájejte na jemné nudličky. Přidejte stejně nadrobno nakrájený kousek salátové okurky, a pokud máte po ruce, tak i jemně pokrájené zelené jablko či fenykl. Jak oživit změklou kedlubnu a mrkev?
KEDLUBNY V SALÁTU JSOU NEPŘEKONATELNÉ
02.
Menší mrkev nastrouhejte nahrubo, červenou cibuli nakrájejte nahrubo a promíchejte s nakrájenou kedlubnou. Z pomeranče a limetky ostrouhejte barevnou část kůry a odložte ji stranou.
03.
Do menší zavařovací skleničky vymačkejte šťávu z ostrouhaného pomeranče a limetky - poslouží jako základ zálivky. Přidejte olivový olej, med, trochu soli a rýžový ocet. Místo rýžového můžete v případě nouze použít jablečný nebo červený vinný. Zavíčkujte a pořádně protřepejte.
ZELNÝ SALÁT CHUTNÁ K MASU I SAMOSTATNĚ
04.
Zálivku promíchejte se zeleninou a nechte vychladit v lednici. Před podáváním rozdělte do misek a posypejte citrusovou kůrou a nasekaným čerstvým koriandrem. Podávejte jako přílohový salát – hodí se k čemukoliv, kde byste si dali klasický zelný coleslaw.
Milujete kedlubnu? Inspirujte se a podívejte se na 13 nejlepších receptů s kedlubnou. Najdete tu polévky a kedlubnu pečenou, smaženou, zadělávanou i nakládanou.