Článek
Postup
01.
Cibuli pokrájejte najemno, nechte zesklovatět na troše sádla, přepuštěného másla nebo oleje, přidejte oloupané a nahrubo nastrouhané kedlubny (počítejte 1 střední kus na hlavu) a najemno nastrouhanou bramboru na zahuštění.
02.
Přidejte malou lžičku soli, špetku kmínu,150 ml vody a za občasného míchání poduste asi 20 minut doměkka.
03.
Podle chuti opepřete, oslaďte (vrchovatou lžičkou cukru) a okyselte ( stačí 1–2 lžičky). Servírujte jako klasické zelí.
Tip: Já jsem ke kedlubně podávala na cibulce, česneku, paprice, tymiánu a troše vína podušené uzené kuřecí stehno a klasický bramborový knedlík.
Také si občas, bez ohledu na dietu, rádi dáte poctivou českou klasiku?