Hlavní obsah
3,6
(90)

Zkuste letní variantu klasického zelí – z kedlubny! Zahušťuje se bramborou místo mouky a na rozdíl od výrazného kysaného zelí ho snesou i jemnější jazýčky.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 4 ks kedlubny
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka kmínu
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa 8%
  • 1 ks brambor
Článek

Postup

01.

Cibuli pokrájejte najemno, nechte zesklovatět na troše sádla, přepuštěného másla nebo oleje, přidejte oloupané a nahrubo nastrouhané kedlubny (počítejte 1 střední kus na hlavu) a najemno nastrouhanou bramboru na zahuštění.

02.

Přidejte malou lžičku soli, špetku kmínu,150 ml vody a za občasného míchání poduste asi 20 minut doměkka.

03.

Podle chuti opepřete, oslaďte (vrchovatou lžičkou cukru) a okyselte ( stačí 1–2 lžičky). Servírujte jako klasické zelí.

Tip: Já jsem ke kedlubně podávala na cibulce, česneku, paprice, tymiánu a troše vína podušené uzené kuřecí stehno a klasický bramborový knedlík.

Také si občas, bez ohledu na dietu, rádi dáte poctivou českou klasiku?

Načítám