Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

K pečené drůbeži se tradičně připravují bramborové nebo houskové knedlíky nebo špenát. Chcete příště svoji pečínku trochu ozvláštnit? Zkuste kedlubnové zelí!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 ks kedlubny
Článek

Postup

01.

Kedlubny oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

02.

Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno. Když změkne, přidejte k ní nastrouhané kedlubny, promíchejte a za občasného míchání nechte společně restovat.

03.

Pak směs zalejte 100 ml vody a nechte probublávat, dokud se přebytečná voda nevyvaří. Nakonec kedlubnové zelí dochuťte solí, pepřem, cukrem a vinným octem, promíchejte, nechte pár minut odpočinout a podávejte.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie2 710,77 kJ
Bílkoviny12,68 g
Tuky29,33 g
Sacharidy82,93 g
Sůl1,35 g
SAFA2,46 g
Vláknina16,17 g
Cukry65,57 g
Související témata:

Načítám