Hlavní obsah
3,1
(45)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Hledáte jednoduchý, rychlý a přitom výborný recept? Tady ho máte. Kuchař Michal „Hugo“ Hromas připravil superrychlé jídlo z polykulturního políčka. Ochutnejte kedlubnu na másle s majonézou z mladého česneku, špenátem a bramborami. Takhle jste si už dlouho nepochutnali.

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 větvička čerstvého libečku
  • 500 g listového špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • 200 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 ks kedlubny
  • 100 g másla
  • 100 g uzeného špeku
Článek

Postup

01.

Brambory upečte v litinovém kotlíku s kouskem libečku do měkka. Během pečení můžete trochu podlévat vodou, pára vám pomůže proces urychlit. Jakmile jsou brambory měkké, přidejte umyté a řapíků zbavené listy špenátu a nechte krátce spařit.

02.

Oloupaný česnek utřete v hmoždíři se špetkou soli a po kapkách přilévejte olivový olej. Jakmile vznikne emulze, můžete přidávat olivový olej po lžičkách a třete hmotu do zhoustnutí.

03.

Oloupané kedlubny nakrájejte na kostky 3 x 3 cm a na horkém másle s rozpuštěným špekem pomalu opékejte ze všech stran dozlatova. Osolte.

04.

A můžete servírovat. Horké brambory lehce zmáčkněte aby praskly, přidejte k nim spařený špenát promíchaný s česnekovou majonézou, a opečenou kedlubnu rozdělte na porce a přelijte horkým máslem se špekem.

Nejlepší bude, když se podíváte na video TelevizeSeznam.cz, kuchař Michal „Hugo“ Hromas a jeho kedlubna na másle!

Načítám