Článek
Postup
01.
Brambory upečte v litinovém kotlíku s kouskem libečku do měkka. Během pečení můžete trochu podlévat vodou, pára vám pomůže proces urychlit. Jakmile jsou brambory měkké, přidejte umyté a řapíků zbavené listy špenátu a nechte krátce spařit.
02.
Oloupaný česnek utřete v hmoždíři se špetkou soli a po kapkách přilévejte olivový olej. Jakmile vznikne emulze, můžete přidávat olivový olej po lžičkách a třete hmotu do zhoustnutí.
DALŠÍ VIDEORECEPTY ZE DVORA
03.
Oloupané kedlubny nakrájejte na kostky 3 x 3 cm a na horkém másle s rozpuštěným špekem pomalu opékejte ze všech stran dozlatova. Osolte.
04.
A můžete servírovat. Horké brambory lehce zmáčkněte aby praskly, přidejte k nim spařený špenát promíchaný s česnekovou majonézou, a opečenou kedlubnu rozdělte na porce a přelijte horkým máslem se špekem.
Nejlepší bude, když se podíváte na video TelevizeSeznam.cz, kuchař Michal „Hugo“ Hromas a jeho kedlubna na másle!