Článek
Postup
01.
Pokud dáváte rybu uzenou, stačí ji do rizota na závěr jen vmíchat. Jestliže použijete syrovou, zalijte ji trochou vody, přidejte sůl a bobkové listy a asi 15 minut poduste doměkka. Vodu nevylévejte, použijete ji k vaření rýže.
02.
Mezitím si na másle či oleji dozlatova opečte kostičky cibule s najemno nasekaným zázvorem, zasypejte kari kořením, nechte pár vteřin rozvonět a přidejte propláchnutou rýži. Zalijte ji třemi hrnky vody nebo vývaru včetně vody z vaření ryby, osolte a povařte do změknutí.
03.
Mezitím si uvařte vejce natvrdo (1 až 2 na porci, já dala křepelčí, kterých počítejte víc) a rybu vidličkou rozeberte na vločky. Těsně před dovařením do rýže přimíchejte hrášek (klidně mrazený).
04.
Podle chuti osolte a opepřete a dolaďte šťávou ze zhruba půlky citronu. Pro jemnější chuť můžete do rýže na závěr vmíchat trochu másla nebo smetany, jídlo tím jedině vylepšíte! Teď už jen přidejte rybu a vajíčka, posypejte petrželí a můžete teplé či studené podávat.
Vejce jsou skvělá surovina – zdravá, levná a rychle hotová. Podívejte se, co se stane, když začnete jíst dvě vajíčka denně!