Článek
01.
Brambory omyjte. Nakrájejte podélně na čtvrtiny a promíchejte v míse se studenou vodou. Poté slijte a důkladně osušte utěrkou. Pokapejte olivovým olejem, posypejte drceným kmínem, najemno pokrájeným rozmarýnem, pepřem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C, dokud brambory nezměknou a nezezlátnou. Bude to trvat asi 15 minut. Osolte až před servírováním.
02.
Ovesné vločky zalijte 3–4 lžícemi horké vody a nechte pár minut nasáknout. Poté promíchejte s olivovým olejem. Vločky směs nadlehčí a olej dodá kebabu šťávu. Směs přendejte do mísy s kuřecím masem, přidejte římský kmín, prolisovaný česnek, tymián a větší špetku soli. Důkladně promíchejte.
03.
Z masové směsi tvarujte šišky. Napíchněte na špejle nebo kovové jehly a grilujte dozlatova. Bude to trvat asi 10 minut.
04.
Než se maso ogriluje, připravte si dip. Zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným česnekem, pažitkou a podle chuti dosolte.
Jaká další příloha skvěle doplní vaše grilované speciality? Zkuste například salát ze zelených fazolek a raných brambor, osvěžující tzatziki nebo zapletený chléb se špenátovým pestem.