Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nadrťte nahrubo. Maso trochu naklepejte a poprašte moukou. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky – v sezoně můžete použít čerstvé lesní houby. Na oleji opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek, nechte ho provonět a vmíchejte houby a tymián. Vše orestujte, vyjměte z pánve a nechte stranou.
02.
Na stejné pánvi opečte roštěnky z obou stran dozlatova. Pak je podlijte vodou a přikryté duste asi 20 minut. Poté přidejte směs s houbami, osolte, opepřete a dál duste asi půlhodinku. Podle potřeby podlijte ještě trochou vody. Měkké maso vyjměte a do směsi v pánvi vmíchejte zbylou mouku rozmíchanou v troše vody. Metličkou rychle promíchejte a přiveďte k varu. Nechte chvilku probublávat. Plátky masa vraťte zpět do omáčky, prohřejte a stáhněte z ohně.
03.
Bulgur uvařte podle návodu. Na oleji opečte plátky česneku a po chvíli přidejte na kousky nakrájená rajčata a lístky rozmarýnu. Vše promíchejte a vmíchejte bulgur. Podle potřeby osolte a stáhněte z ohně. Hotové roštěnky podávejte s ochuceným bulgurem.
Máte rádi roštěnou? Ochutnejte bavorské roštěnky plněné míchanými vejci anebo roštěnky na špeku a rajčatech. A v létě se bude hodit recept na výborné hovězí plátky na grilu.