Hlavní obsah
3,2
(42)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Dokonalé jídlo plné chutí a vůní? Připravte si roštěnky na houbách a tymiánu. S bulgurem provoněným rozmarýnem budou chutnat fantasticky.

40 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 4 plátky hovězí roštěné
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
K podávání
  • 1 hrnek pšeničného bulguru
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nadrťte nahrubo. Maso trochu naklepejte a poprašte moukou. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky – v sezoně můžete použít čerstvé lesní houby. Na oleji opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek, nechte ho provonět a vmíchejte houby a tymián. Vše orestujte, vyjměte z pánve a nechte stranou.

02.

Na stejné pánvi opečte roštěnky z obou stran dozlatova. Pak je podlijte vodou a přikryté duste asi 20 minut. Poté přidejte směs s houbami, osolte, opepřete a dál duste asi půlhodinku. Podle potřeby podlijte ještě trochou vody. Měkké maso vyjměte a do směsi v pánvi vmíchejte zbylou mouku rozmíchanou v troše vody. Metličkou rychle promíchejte a přiveďte k varu. Nechte chvilku probublávat. Plátky masa vraťte zpět do omáčky, prohřejte a stáhněte z ohně.

03.

Bulgur uvařte podle návodu. Na oleji opečte plátky česneku a po chvíli přidejte na kousky nakrájená rajčata a lístky rozmarýnu. Vše promíchejte a vmíchejte bulgur. Podle potřeby osolte a stáhněte z ohně. Hotové roštěnky podávejte s ochuceným bulgurem.

Máte rádi roštěnou? Ochutnejte bavorské roštěnky plněné míchanými vejci anebo roštěnky na špeku a rajčatech. A v létě se bude hodit recept na výborné hovězí plátky na grilu.

Načítám