Článek
Postup
01.
Želatinu namočte do vody a nechte 10 minut nabobtnat.
02.
Kondenzované mléko prošlehejte se solí, ze smetany si nechte 4 lžíce stranou na karamel a zbytek ušlehejte.
03.
Nabobtnalou želatinu nechte na sporáku rozpustit a zašlehejte do karamelového mléka. Přidejte šlehačku a espresso nebo kávu rozpuštěnou v trošce vody a opatrně promíchejte. Navrstvěte do pohárů nebo skleniček a dejte alespoň na hodinu vychladit.
04.
Na karamelizovaný popcorn rozpusťte na mírném ohni cukr na karamel (nemíchejte, jen občas rendlíkem zatřeste), přilejte ohřátou smetanu (pozor, bude to prskat!) a nechte na ohni znovu rozpustit.
05.
Připravený slaný popcorn přelejte karamelem a pořádně promíchejte, aby se celý obalil.