Článek
Postup
01.
Na mírném ohni zahřejte máslo, cukr, pořádnou špetku soli a kávu a za občasného míchání povařte do rozpuštění cukru. Karamel by měl mít hladkou krémovou konzistenci a nepřichytávat se ke stěnám rendlíku. Nasekejte oříšky a čokoládu, každé zvlášť.
02.
Dno pekáčku (pro snadné vyklápění nejlépe silikonového) potřete olejem a nalejte do něj uvařený karamel. Ihned posypte nasekanou čokoládou, a když se trochu rozpustí, rozetřete ji po povrchu silikonovou stěrkou. Ještě teplou čokoládu posypte oříšky a dejte vychladnout. Zatuhlý karamel nalámejte nebo nakrájejte na jednotlivá sousta a uchovávejte v chladu. Pozor, silně návykové!
Za vyzkoušení rozhodně stojí i jablka v karamelu.