Hlavní obsah
3,0
(40)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Rádi mlsáte? Vyrobte si vlastní kávové karamelky s čokoládou. Ty vám okamžitě dodají energii!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 200 g másla
  • 1 hrnek cukru krupice
  • sůl
  • 2 lžičky instantní kávy
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 hrst mandlí
  • olej
Článek

Postup

01.

Na mírném ohni zahřejte máslo, cukr, pořádnou špetku soli a kávu a za občasného míchání povařte do rozpuštění cukru. Karamel by měl mít hladkou krémovou konzistenci a nepřichytávat se ke stěnám rendlíku. Nasekejte oříšky a čokoládu, každé zvlášť.

02.

Dno pekáčku (pro snadné vyklápění nejlépe silikonového) potřete olejem a nalejte do něj uvařený karamel. Ihned posypte nasekanou čokoládou, a když se trochu rozpustí, rozetřete ji po povrchu silikonovou stěrkou. Ještě teplou čokoládu posypte oříšky a dejte vychladnout. Zatuhlý karamel nalámejte nebo nakrájejte na jednotlivá sousta a uchovávejte v chladu. Pozor, silně návykové!

Za vyzkoušení rozhodně stojí i jablka v karamelu.

Související témata:

Načítám