Článek
Postup
01.
Vepřové maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky (použít můžete kýtu, pečeni, ale i levnější plec). Cibuli nakrájejte na menší kostičky. Rajčata spařte, oloupejte a také nakrájejte na kostičky, šťávu zachyťte. (Možná vás bude zajímat, jak oloupat rajčata bez vody.) Papriky zbavte semínek a nakrájejte na proužky.
TAKÉ MÁTE RÁDI VÝLETY DO CIZOKRAJNÝCH KUCHYNÍ?
02.
Ve velkém těžkém hrnci rozpalte olej a maso na něm opečte dohněda. Vyjměte ho, vsypte cibuli a opékejte, až chytne barvu. Osolte, opepřete a přidejte koření. Podlijte vínem a nechte ho odpařit. Do hrnce vložte rajčata, papriky a maso i se šťávou, kterou pustilo. Podlijte malým množstvím vody, přiklopte a nechte dusit.
03.
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Přidejte k masu a společně duste doměkka – podle druhu masa 30 až 50 minut.
04.
Podávejte s bílým chlebem nebo vařenou rýží, posypané petrželkou.
Láká vás maso se zeleninou s vůní dálek?