Článek
Postup
01.
Maso (kýtu, plec, krkovici nebo pro hodobóžovou verzi panenku) pokrájejte na nudličky, opravdu pořádně opepřete a asi na 2 lžících oleje velmi zprudka ze všech stran orestujte dozlatova. Restujte dál, i kdyby pustilo šťávu, zase se odpaří a maso se po chvíli začne opékat. Vepřové můžete také do oleje s pepřem naložit den před vařením, bude pak křehčí. Vyndejte z pánve.
02.
Do pánve přidejte trochu oleje a asi 10 minut na něm restujte proužky cibule a čerstvých kapií. Vmíchejte plátky kyselých okurek a feferonek (množství upravte dle své chuti) a protlak nebo domácí kečup, ke směsi vraťte maso, ochuťte worcesterskou a sójovou omáčkou (no opravdu), zalijte hrnkem vody a 20 až 30 minut poduste doměkka.
03.
Extra otrlí si dají katův šleh s hranolkami a tatarkou, případně rovnou s domácími bramboráčky. Na ty nastrouhejte brambory najemno, osolte a nechte chvilku pustit šťávu. Většinu jí pak vymačkejte.
04.
Smíchejte s vejci, prolisovaným česnekem, majoránkou, kmínem a moukou a poměrně dost osolte a opepřete - těsto by mělo být lehce přesolené. V dostatečné vrstvě sádla pak smažte malé bramboráčky nebo 4 velké placky, do kterých pak masovou směs dáte.
Co dalšího máme na aprílovém menu? Potěšte se kuřetem s broskví a sýrem nebo ananasovou pizzou havaj!