Článek
Postup
01.
Karotku očistěte, nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Přidejte pokrájené nektarinky.
02.
Vanilkový lusk podélně nařízněte a vyškrábněte semínka. Přidejte je do hrnce s karotkou. Zalijte 100 ml vody a směs duste pod pokličkou asi půl hodinky.
03.
Pak směs rozšťouchejte nebo rozmixujte. Přidejte citronovou kůru a želírovací cukr. Důkladně promíchejte a poduste ještě 5 minut.
04.
Nakonec vmíchejte šťávu z citronu. Džem rozdělte do skleniček o objemu asi 250 ml. Ty nezapomeňte předtím sterilizovat. Pevně je zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Více tipů, jak zvládnout zavařování, najdete zde.
Pokud mrkev milujete, zkuste tři skvělé večeře. Úžasná je také krémová polévka z pečené mrkve s kokosem nebo jako příloha glazovaná mrkev s medem.