Hlavní obsah
3,5
(6)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pikantní fazolkový salát je zdrojem hodnotných bílkovin, které máte kdykoliv po ruce. Koření kromě chuti zlepšuje trávení luštěnin i zeleniny.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g fazolí ve slaném nálevu
  • 200 g sterilovaných fazolek
  • 1/4 lžičky koření garam masala
  • 1/4 g čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Sterilované fazole slijte a propláchněte vodou nebo slijte předem namočené a uvařené barevné fazole a zlehka je promíchejte s okapanými fazolovými lusky. 

02.

V olivovém oleji prošlehejte ocet, kari koření a garam masalu,  osolte a opepřete. Promíchejte s fazolemi a fazolkami , hotový salát nechte chvíli odležet a podávejte.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie1 898,09 kJ
Bílkoviny13,83 g
Tuky27,73 g
Sacharidy27,99 g
Sůl6,05 g
SAFA4,19 g
Vláknina25,2 g
Cukry4,63 g

Načítám