Článek
Postup
01.
Mleté maso vyndejte z lednice a nechte ho mírně ohřát na pokojovou teplotu, bude se vám pak lépe promíchávat. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a přisypte k masu. Stejně tak přidejte vejce, všechno koření, sůl a pepř. Vše promíchejte se strouhankou – předepsané množství je jen orientační, podle velikosti vajec jí bude možná třeba trochu více či méně. Hotová masová směs by měla hezky držet pohromadě a být vláčná, ne mokrá.
KARBANÁTKY MÁ RÁD SNAD KAŽDÝ!
02.
Troubu zapněte na 200 °C. Z masového těsta tvořte v dlaních kulaté karbanátky a klaďte je vedle sebe na plech. Potřete je vaječným bílkem (budou se pak hezky lesknout) a pečte asi 25 minut dozlatova. Podávejte třeba se šťouchanými bramborami a zeleninovou oblohou.
Pečete karbanátky v troubě, nebo je vždycky jenom smažíte?