Článek
Postup
01.
Červenou řepu oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Cibulku nakrájejte najemno. Z řepy vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu a přidejte cibulku a utřený česnek.
02.
Z poloviny citronu jemně ostrouhejte kůru a spolu se šťávou z asi 3/4 citronu přidejte k řepě – záleží na vašich chuťových preferencích, ale citronová šťáva dodá sladké řepě šmrnc. Přidejte i na kousky nadrobený sýr feta (může být i balkánský sýr), vejce, hladkou mouku, sůl a pepř a tymián. Vše promíchejte, výsledné těsto by mělo hezky držet pohromadě.
03.
V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžící naneste hromádku těsta, kterou rozplácněte na karbanátek. Nejdřív udělejte jeden zkušební, pokud by se rozpadal, podle potřeby zahustěte ještě trochou mouky nebo nařeďte trošičkou mléka.
04.
Postupně osmažte z obou stran všechny karbanátky, množství vyjde podle velikosti asi na 8 kusů. Podávejte s bramborami nebo jen se salátem z polníčku a dipem ze zakysané smetany.
Máte rádi zeleninové placky? Vyzkoušejte také třeba tyhle zelňáky nebo cuketové karbanátky. Nebo dáte přednost mrkvovým či květákovým?