Článek
Postup
01.
Do hrnce dejte vodu, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Mezitím rozdělte brokolici na růžičky. Pak ji v osolené vodě vařte 10–12 minut. Quinou uvařte podle návodu. Cibuli nasekejte nadrobno a sýr rozdrobte.
02.
Okapanou brokolici dejte do mísy a vidličkou ji rozmačkejte. Přidejte quinou, rozdrobený sýr, 3 lžíce strouhanky, rozšlehané vejce, nasekanou petrželku a směs ještě osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.
VYZKOUŠEJTE I TYTO KARBANÁTKOVÉ VARIACE:
03.
Ze směsi tvarujte karbanátky a obalujte ve zbylé strouhance. Takto připravené je smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové karbanátky skládejte na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
04.
Pro zdravější variantu můžete karbanátky vyskládat na plech vyložený pečicím papírem, pokapat olejem upéct v troubě dozlatova.
Podávejte je s bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.