Hlavní obsah
3,9
(58)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Připravte si lehkou a chutnou večeři bez masa. Brokolicové karbanátky jsou uvnitř jemné, navrchu křupavé a podlehnou jim i zarytí masožrouti!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brokolice
  • 1 ks vejce
  • 100 g sýru feta
  • 4 lžíce quinoy
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 200 g strouhanky
  • 1 dl oleje
Článek

Postup

01.

Do hrnce dejte vodu, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Mezitím rozdělte brokolici na růžičky. Pak ji v osolené vodě vařte 10–12 minut.  Quinou uvařte podle návodu. Cibuli nasekejte nadrobno a sýr rozdrobte.

02.

Okapanou brokolici dejte do mísy a vidličkou ji rozmačkejte. Přidejte quinou, rozdrobený sýr, 3 lžíce strouhanky, rozšlehané vejce, nasekanou petrželku a směs ještě osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. 

03.

Ze směsi tvarujte karbanátky a obalujte ve zbylé strouhance. Takto připravené je smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové karbanátky skládejte na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

04.

Pro zdravější variantu můžete karbanátky vyskládat na plech vyložený pečicím papírem, pokapat olejem upéct v troubě dozlatova. 

Podávejte je s bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.

Načítám