Článek
Postup
01.
Housky nakrájejte na kostičky a ty zalijte mlékem. Oba druhy mletého masa smíchejte dohromady.
02.
Na pánvi společně orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Pak směs nechte zchladnout.
03.
Do mletého masa nyní přidejte rozmočenou housku, orestovanou slaninu s cibulkou a česnekem, nasekanou zelenou petrželku, vejce, sůl a pepř. Vše společně důkladně zamíchejte.
DALŠÍ OBMĚNY OBLÍBENÝCH KARBANÁTKŮ:
04.
Nivu nakrájejte na plátky a ty následně překrojte tak, aby se jimi daly plnit karbanátky.
05.
Z masové směsi tvořte placičky. Na jednu placičku položte kousek nivy, přiklopte ho druhou placičkou a vytvořte celistvý karbanátek.
06.
Karbanátky pokládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. Pak je lehce pokapejte olejem a dejte je péct na 180 stupňů do vyhřáté horkovzdušné trouby. Pečte je asi 20-30 minut.
Karbanátky můžete klidně i smažit klasicky na pánvi na oleji. Podávejte je ideálně s bramborovou kaší. Co dalšího můžete připravit z mletého masa?