Hlavní obsah
2,9
(142)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Podobné recepty z mletého masa mají jednu přednost - lze je variabilně měnit a hrát si s nejrůznějšími kombinacemi chutí. V receptu mletému masu zdatně sekunduje oblíbený sýr niva.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 300 g vepřového mletého masa
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 2 ks housky
  • 150 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 50 g anglické slaniny
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 1 ks cibule
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 hrst listové petržele
  • 50 ml oleje
Článek

Postup

01.

Housky nakrájejte na kostičky a ty zalijte mlékem. Oba druhy mletého masa smíchejte dohromady. 

02.

Na pánvi společně orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Pak směs nechte zchladnout.

03.

Do mletého masa nyní přidejte rozmočenou housku, orestovanou slaninu s cibulkou a česnekem, nasekanou zelenou petrželku, vejce, sůl a pepř. Vše společně důkladně zamíchejte. 

04.

Nivu nakrájejte na plátky a ty následně překrojte tak, aby se jimi daly plnit karbanátky.

05.

Z masové směsi tvořte placičky. Na jednu placičku položte kousek nivy, přiklopte ho druhou placičkou a vytvořte celistvý karbanátek. 

06.

Karbanátky pokládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. Pak je lehce pokapejte olejem a dejte je péct na 180 stupňů do vyhřáté horkovzdušné trouby. Pečte je asi 20-30 minut. 

Foto: Svatava Vašková

Zlatavé karbanátky, na řezu je krásně vidět niva. Jsou vynikajícíFoto: Svatava Vašková

Karbanátky můžete klidně i smažit klasicky na pánvi na oleji. Podávejte je ideálně s bramborovou kaší. Co dalšího můžete připravit z mletého masa?

Související témata:

Načítám