Článek
Postup
01.
V míse smíchejte všechny ingredience na karbanátky, množství strouhanky přizpůsobte podle potřeby. Rozdělte na čtyři části a vytvarujte. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a karbanátky na něm z obou stran osmahněte dozlatova. Vyndejte z pánve a odložte bokem.
02.
Sušené houby zalijte vroucí vodou, používáte-li žampiony (těch je potřeba asi 100 g), nakrájejte je na tenké plátky. Do výpeku přidejte trochu másla a jemně nakrájenou cibuli a tymián. Nechte zesklovatět. Přidejte slité houby, respektive nakrájené žampiony, a osmahněte dozlatova. Zaprašte troškou mouky a vmíchejte protlak a worcester. Podlijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Osolte a opepřete. Karbanátky vraťte do omáčky a ještě zhruba 10 až 15 minut poduste.
Tip: Podávejte s pečenými bramborami, hranolky nebo rýží.
Máte rádi karbanátky s omáčkou? Zkuste naše šťavnaté kuličky na smetaně.