Článek
Postup
01.
Z kapusty otrhejte vnější nejtmavší listy a dejte je stranou nebo vyhoďte. Světlejší listy sejměte, vyřízněte jim tvrdý košťál a důkladně je omyjte. Pak je dejte do vroucí vody a povařte je asi 2 minuty, dokud nebudou krásně měkké. Vyndejte je a nechte okapat.
02.
Mezitím v misce připravte směs na plnění. Do misky nasypte kuskus a zalijte ho vroucí vodou, přidejte k němu hrozinky a nechte nabobtnat.
03.
Zatímco kuskus bobtná, nechte si hovězí mleté maso nasucho opéct na pánvi, aby se zatáhlo. Maso přimíchejte ke kuskusu, přidejte nastrouhanou mrkev, nasekanou petržel a vajíčka. Celou směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
04.
Listy kapusty naplňte směsí a zabalte je do tvaru závitku. Každý závitek upevněte kuchařským provázkem. Závitky vyskládejte vedle sebe do pekáčku a dejte je péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 15 minut. Závitky podávejte přelité osoleným a opepřeným bílým jogurtem.
Dáváte přednost růžičkové kapustě? Pak pro vás máme tři tipy na recepty, v kterých je dokonalá.