Hlavní obsah
3,4
(147)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Zkuste projednou v karbanátcích vynechat obligátní mleté vepřové a v mléce rozmočené bílé pečivo a připravte si je bez masa. Máme recept na báječné placičky ze sýra, kapusty a ovesných vloček.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky
  • 1 ks kapusty
  • 1 lžíce soli
  • 2 ks cibule
  • 1 dl oleje
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 ks vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 g sýra
  • 1 špetka muškátového květu
  • 1 ks mrkve
Hráškové pyré
  • 600 g mraženého hrášku
  • 50 g másla
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Kapustu rozeberte na růžičky, uvařte v osolené vodě do změknutí a potom nakrájejte nadrobno.

02.

Mezitím na troše oleje dozlatova opečte najemno pokrájenou cibuli. Během restování osolte a na poslední dvě minuty přidejte jemně nastrouhanou mrkev. Vločky smíchejte s vajíčky, prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, strouhaným sýrem, muškátovým květem, orestovanou cibulí a pokrájenou kapustou.

03.

Těsto nechte alespoň 30 minut odležet (nejlépe drží tvar, když vydržíte do druhého dne) a tvarujte z něj placičky, které z obou stran osmažte dozlatova, nebo je olejem pouze potřete a pečte asi půl hodiny v troubě při 180 °C.

04.

Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 15 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu, kterou si dáme stranou, přidáme máslo a smetanu. Hrášek důkladně rozmixujeme. Osolíme a opepříme. Podle potřeby zředíme vývarem z hrášku a podáváme. Já jsem karbanátky podávala s hráškovým pyré. To připravíte jednoduše: na kostky pokrájené brambory dejte vařit a na posledních pár minut k nim přihoďte skoro stejné množství mrazeného hrášku. Sceďte, osolte, přidejte máslo a mléko a rozšťouchejte nebo rozmixujte tyčovým mixérem.

Také podobné placičky zahušťujete raději vločkami než moukou? A zkoušeli jste i variantu z trouby?

Související témata:

Načítám