Článek
Postup
01.
Z kapusty odstraňte středové košťály, natrhejte ji na pěticentimetrové kousky a rukama promíchejte s troškou oleje (listy stačí opravdu jen lehce pokrýt) a špetkou pepře, ale kapusta je pikantní i bez něj.
02.
Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (čím méně se budou plátky překrývat, tím budou chipsy křupavější) a pečte asi 20 minut na 150 stupňů Celsia do křupava a zlatova.
03.
Hotové chipsy osolte a podávejte s dipem: rajčata spařte, oloupejte, odstraňte zrníčka a rozmixujte je s olivovým olejem, solí a nadrceným česnekem (pro zjemnění neoloupané stroužky doporučujeme péct spolu s chipsy a do dipu je prolisovat až po upečení).
Pokud jste milovníkem kapusty, určitě vyzkoušejte naše další 3 skvělé recepty z kapusty, kterým neodoláte.