Článek
Postup
01.
Mrkev, cibuli a kapustu očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Brambory oškrábejte a nastrouhejte je k zelenině. Vše v misce promíchejte.
02.
V hrnci rozpusťte máslo a všechnu zeleninu na ní dejte opékat (z počátku nejspíš budete mít hrnec plný po okraj, ale po chvíli se objem zeleniny zmenší na polovinu). Nechte restovat zhruba 8 minut, přidejte na jemno nasekaný česnek a ještě 5 minut restujte.
03.
Pak zeleninu zalijte vodou nebo vývarem a povařte 20 minut. Když je zelenina povařená rozmixujte ji na jemnou polévku. Tu dochuťte solí, pepřem, a lístky tymiánu.
04.
Nakonec nasucho opečte kostičky z toastového chleba a polévku jimi posypte.
Určitě vyzkoušejte i pikantní kapustovou polévku s arašídy.