Článek
Postup
01.
Játra očistěte a nakrájejte na malé kousky, cibuli nakrájejte najemno. Tu pak zpěňte na oleji a přidejte nachystaná játra. Mírně posypte kmínem. Vše ještě asi 4 minuty restujte, až jsou játra hotová, ale vevnitř stále šťavnatá. Směs pak dochuťte solí, pepřem a nechte vychladnout.
02.
Troubu vyhřejte na 180 stupňů Celsia. Listové těsto rozválejte na plát silný asi 2 mm. Na polovinu těsta, na kupičky dostatečně daleko od sebe, klaďte vychladlá játra a plát překlopte druhou polovinou. Mezi kupičkami těsto prsty umačkejte, aby vznikly kapsičky a rádélkem je rozkrájejte.
03.
Hotové kapsičky klaďte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte asi na 12–15 minut péct dozlatova.
Už jste někdy zkoušeli domácí listové těsto?