Článek
Postup
01.
Filety nakrájejte na hranolky.
02.
V misce smíchejte mouku se škrobem. Přidejte sladkou papriku a kmín. Dochuťte solí a pepřem. Do misky přidejte nakrájené hranolky a vše pořádně promíchejte. Dávejte pozor abyste maso příliš neporušili a nepotrhali. Postupně přilévejte perlivou vodu až vznikne hustější těstíčko podobné palačinkovému.
03.
V kastrolu rozehřejte olej (měl by mít teplotu kolem 180°C) a hranolky v něm osmažte.
04.
Mezitím, co se smaží, si můžete přichystat dip. V misce smíchejte jogurt s citronovou šťávou i kůru, přidejte nasekaný kopr a dochuťte solí a pepřem.
TIP: Těstíčko v kterém hranolky obalujete by mělo být vychlazené. Můžete do misky přihodit i pár kostek ledu. Smícháním mouky a škrobu dosáhnete toho, že hranolky budou ještě víc křupavější než kdybyste těstíčko dělali jen z mouky. To samé platí i o vychlazeném těstíčku, hranolky budou křupavější.
Celý recept také uvidíte v sobotu v 16:45 na Televizi Seznam v pořadu Ve dvou se to lépe vaří, kde bude hostem Pavla Berkyho Lucie Benešová.
Kapří maso sice patří neodmyslitelně k Vánocům. Nikde ale není psáno, že si ho nemůžete připravit i během roku. Víte, jak chutná kapr namodro či třeba v zelném čaji? Připravit doma si můžete i zavináče!