Článek
Postup
01.
Kapří filet i s kůží (ale bez šupin) pokrájejte na asi 0,5 cm tlusté proužky – vykostěné filety se většinou prodávají už nakrojené na jednotlivé lupínky, takže je doma vlastně jen jednoduše dokrojíte.
02.
Minimálně na půl hodiny nebo i den předem maso naložte do dvou lžic oleje, prolisovaného česneku, soli a koření.
03.
Kousky pak obalujte ve směsi mouky se škrobem (i do ní můžete pro barvu přidat trochu papriky) a po částech smažte ve fritéze nebo dostatečné vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Čím víc oleje použijete, tím méně ho ryba vsákne. Nechte okapat na papírové utěrce a podávejte jen tak s citronem nebo s čerstvým domácím dipem – přípravíte ho smícháním uvedených surovin.
Ochutnali jste už na trzích nebo u výlovu kapří hranolky? Co téhle jihočeské specialitě říkáte?